top of page
Zelfregulatie - Hoe zelfstandigheid stimuleren bij spelers?

wo 10 nov.

|

King Power at Den Dreef Stadion

Zelfregulatie - Hoe zelfstandigheid stimuleren bij spelers?

Zelfregulatie gaat over verantwoordelijkheid nemen over je eigen ontwikkeling. Maar hoe kom je nu als speler tot dat zelfinzicht? En hoe kun je als ouder zelfstandigheid stimuleren bij je kind? Mental coach Viktor Van der Veken en ex-prof Sascha Kotysch lichten dit toe met concrete voorbeelden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

10 nov. 2021 19:00 – 21:00

King Power at Den Dreef Stadion, Kardinaal Mercierlaan 46, 3001 Leuven, België

Over het evenement

Zelfregulatie gaat over verantwoordelijkheid nemen over je eigen ontwikkeling. Maar hoe kom je nu als speler tot dat zelfinzicht? En hoe kun je als ouder zelfstandigheid stimuleren bij je kind? Mental coach Viktor Van der Veken licht dit toe met concrete voorbeelden. Onze U21 assistent coach en ex-prof Sascha Kotysch vertelt hoe hij er zelf alles aan deed om het maximum uit zijn carrière te halen.

Zelfstandigheid stimuleren

Vanaf twaalf jaar start de fase waarin spelers meer zelfinzicht beginnen krijgen over hun eigen ontwikkeling. Als ouder kun je die zelfstandigheid stimuleren. Viktor Van der Veken licht toe wat een gezonde basishouding is om je kind te ondersteunen tijdens dit proces.

Bewustwording eigen gedrag

Hoe ouder een kind wordt, hoe meer het zich bewust is van zijn of haar eigen gedrag en competenties. Vanaf dan is het mogelijk om een speler zelf ontwikkelingsdoelen te laten stellen. Toch als de speler/speelster een intrinsieke motivatie heeft om zich/haar te blijven ontwikkelen. Dit begint met de vraag: Waar wil ik naartoe? Van daaruit kun je het pad en de   tussenstappen bepalen richting die doelstelling. Gaandeweg volgt een evaluatie en indien nodig een bijsturing. Viktor Van der Veken overloopt deze fasen en de bijkomende aandachtspunten in detail.

Rol van de ouder

Je kunt als ouder je kind ondersteunen bij zelfregulatie. Maar ga je een sturende rol opnemen of ben je beter gewoon een klankbord voor je kind. Hier gaat Viktor Van der Veken dieper op in. Uiteindelijk wil je als ouder dat je kind zoveel mogelijk leermomenten beleeft. Mét zoveel mogelijk voldoening.

Deel dit evenement

bottom of page